Prețuiește viața

Viața pe care o primești e unică și prețioasă. Tot ce face parte din ea are o valoare ce nimeni nu o poate explica. Însă, există momente. Momente când crezi că viața ta e de vină pentru tot ce se întâmplă. Nu, noi și acțiunile pe care le percedem zi de zi, ne definesc viața. Cum își așterni plapuma așa adormi, cam asa e și viața. Viața e fragilă. De ce? Ai încercat să ții un fluture în palmă? Dacă îi atingi aripile el nu mai poate să zboare și moare. Deși în splendoarea lor, ziua aia în care ei trăiesc te uimesc cu zborul și aripile lor colorate în jurul florilor tale din grădină. Se bucură de clipă.

Clipele petrecute de oameni trebuie prețuite. Oamenii vin și pleacă, și la propriu dar și la figurat. Chiar dacă te-ai certat cu o persoană, iartă, nu poți sta supărat o viață pe acea persoană. Amintește că cândva ați împărțit clipe, v-ați creat amintiri, pe care probabil ți le vei aduce aminte mai târziu și vei râde cu ochii în lacrimi în timp ce le vei spune nepoților curioși. Chiar dacă alegi să ai parte de clipe lângă persoane greșite, să nu îți pară rău. Așa a fost să fie și alegerile pe care le faci trebuie să ți le accepți și să îți asumi alegerea. Sunt oamenii necunoscuți care îți devin o familie și sunt oamenii pe care îi cunoști și devin străini. De ce? Pentru că cursul vieții așa a ales și nu îi poți împiedica sau întoarce din drum pe cei ce aleg să se înstrăineze. Precum lupul ce alege să părăsească haita pentru singurătate. Diferența dintre un lup și noi, oamenii, e că noi ne putem alege singurătatea însă la un moment dat apare acel cineva care sa schimbe cursul vieții.

Și pentru tot ce vedem, auzim, simțim, guști să îi mulțumim lui Dumnezeu. Pentru zilele în care deschizi ochii, pentru zilele în care te odihnești, pentru aerul pe care îl respiri, pentru inima care îți bate, să îi mulțumești lui Dumnezeu. Pentru iubire, fericire, viață dar și ura, tristețe, moarte, să îi mulțumim lui Dumnezeu. Să îi mulțumești lui Dumnezeu pentru părinții, familie, copiii, prieteni, animale, natură și absolut tot ce te înconjoară. Să te mulțumești cu tot ce ai și ce nu ai. Să te bucuri de fiecare moment, clipă, fie ea bună sau rea. Prețuiește-ți viața.

Lasă un comentariu